
Duurzaamheid in de bietenteelt
De Europese bietensector is een model van milieuduurzaamheid en blijft zich voortdurend verbeteren om een evenwicht te vinden tussen productiviteit en milieubescherming. Zowel de telers als de industrie zetten zich gezamenlijk in voor duurzamere praktijken die bijdragen aan biodiversiteit, bodemgezondheid, waterbeheer en de strijd tegen klimaatverandering.
Onze engagementen
Een circulaire economie
Suikerproductie uit bieten is een voorbeeld van een circulair proces.
Bijproducten zoals bietenpulp worden hergebruikt als veevoer, en vinasse uit bio-ethanolproductie wordt ingezet als natuurlijke meststof. Hierdoor minimaliseert de sector afval en maximaliseert ze de efficiëntie van haar grondstoffen.

Samen werken aan een duurzame toekomst
Door voortdurende innovaties en samenwerking tussen telers, onderzoekers en de industrie, blijft de bietensector zich inzetten voor een duurzamere en efficiëntere landbouw. De inspanningen op het gebied van biodiversiteit, bodemgezondheid en waterbeheer zorgen ervoor dat suikerproductie uit bieten een duurzame keuze blijft voor de toekomst.
​
Meer informatie over onze duurzame initiatieven is te vinden via CIBE en CEFS:
www.cibe-europe.eu | www.cefs.org

Wat is de toekomst van de suikerbietenwereld?
De suikerbietenindustrie in Noordwest-Europa bestaat al meer dan tweehonderd jaar. Hoewel zij haar ontstaan te danken heeft aan een zekere Napoleon die zich wilde bevrijden van de Engelse blokkade van de invoer van suiker van overzee, heeft zij haar ontwikkeling vooral te danken aan de wil en het doorzettingsvermogen van vele generaties telers en suikerfabrikanten.